Lampor on mass – uppföljning

Berättade häromveckan om min favoritantikaffär som jag fann i Hultsfred i höstas. Berättade även att jag köpte lampor där. I höstas såg det ut såhär.

Nu har taklampan fått sig en liten renovering och hamnat i mitt tak. Den har blivit tvättad och fått en ny sladd. Den befintliga sladden när jag köpte lampan hade gulnat ganska kraftigt, detsamma gällde kåpan vid taket så den har också blivit utbytt.

Jag ville göra någonting mer genuint än en vanlig vit sladd eftersom lampan är så otroligt fin, så jag gick ner till närmsta järnaffär och köpte en bit tygklädd sladd. Sladden jag valde är svart och vit-randig men får ett mörkgrått intryck på långt håll och kostade i stort ingenting. Så fint det blev. Lampan gör sig så otroligt bra i mitt tak.

5 reaktion på “Lampor on mass – uppföljning

 1. Hej, jag är ute efter tygklädda sladdar.
  Svart-vit precis så där som på bilden.
  I vår lilla håla Bollnäs finns det inte.
  Var har Du köpt Din? Supertacksam för svar
  Tack på förhand
  Hälsningar Elisabet Mobacke, Bollnäs

 2. Elisabet Mobacke:

  Min svart/vita tygsladd köpte jag på Järnia i Stockholm där de såldes som metervara. Jag har spanat runt på nätet och antar att du också gjort det men kan inte hitta någon som säljer dessa.

  Vad jag annars kan tipsa om är större byggvaruhus där de även säljer belysning och elartiklar, typ Bauhaus, Silvan, K-Rauta m.m. Annars kan säkert mer specialiserade belysningsbutiker ha lite kablar.

  Kram
  /Johanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *