Appropå ljus

Fick en snabb guidad visning på det nya bjässehotellet Clarion Sign vid Norra Bantoget i Stockholm häromdagen. Visst va arkitekturen imponerande och visst va även alla de klassiska coola möblerna imponerande. Men mest imponerande va ändå lamporna och belysningen i de almänna utrymmena.

Merparten av lamporna kommer från italienska Flos. Philippe Starck står för mycket av designen. Aquavit, hotellets restaurang har blivit inredd med fantastiska lampor i glas. Ovanför borden hänger hans Cicatrice De Luxe som designades redan 1998 och finns som tre olika varianter. En som bildar en kub, en som arbetar på höjden och en som denna nedan som sitter grymt snyggt över en matplats. Hotellets inredning och atmosfär ska andas skandinaviskt. Med ljuset och enkelheten i Philipp Starck’s lampor tycker jag dom faktiskt har lyckats riktigt bra i det valet.

I övrigt blev jag något besviken på de kala hotellrummen. Men att det finns en tanke bakom det kan anas med den utsikt som finns från de övre rummen. Konsten är även den värd att kolla på. På hotellet finns endas stora svart/vita fotografier. Så snyggt. Hotellet har öppna visningar varje vardag klockan 15.00. Gå dit och kolla.

Cicatrice De Luxe av Philippe Starck

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *