Vintermyset kan börja!

Teadventskalender

Det här är helt klart årets bästa grej (iallafall årets mysigaste). Det är barndomsvännerna och teälskarna Sofie och Lizette som tagit fram teadventskalendern varje år sedan 2011. Den första upplagan delades ut till vänner och bekanta men tack vare deras hejarop blev det sen flera kalendrar. Årets teadventskalender innehåller 24 olika tesorter som alla är ekologiska och KRAV-märkta, vilket är nytt för i år och superbra tycker jag. Än så länge har kalendrarna inte börjat skickats ut så vad för tesorter som finns i lådan är fortfarande någonting som jag är väldigt nyfiken på. 1 december börjar jag temysa och sen kommer jag mysa hela vägen fram till självaste dopparedan. Tekalendern hittar du här!

PS. Tror precis det här blev årets första julrelaterade bloggpost!

#utmaninggul

#utmaninggul

För snart ett år sedan fylldes Instagram-taggen #utmaninggul med över 320 inspirerande solskensgula bilder. Nu tycker jag det är dags att damma av den igen och utmanar er alla att visa upp era mest älskade gula prylar/miljöer/saker/favoriter. Tagga med #utmaninggul och pinga mig gärna på @johannabse så att jag får se. Lycka till!

Nu finns det klöver på DesignTorget

Klöverbrickor hos DesignTorget

Varannan vecka samlas en jury för att bedöma och besluta om nya produkter till DesignTorget. Tidigare i somras fick jag det glada beskedet att juryn älskar mina klöverbrickor och att de kommer tas in i sortimentet. Två månader senare står de nu där på hyllorna. Mina brickor säljs i färgerna svart, grön, gul och turkos (både den runda och den lilla) i alla DesignTorgets butiker.

Här hittar du DesignTorget och numera också klöverbrickor:
Stockholm
Sergels torg, Kungsgatan 52, Stockholm centralstation, Nybrogatan 16, Sickla köpkvarter, Västermalmsgallerian, Götgatan 31
Göteborg
Vallgatan 14, Göteborg centralstation
Malmö
Södra Vallgatan 3
Uppsala
Svartbäcksgatan 14
Arlanda
Terminal 5
Norge (Brickorna kommer nästa vecka)
Byporten Shopping, Grensen 8, House of Oslo, Storo

 

 

Semester

semester02Nu är det varmt och batterierna behöver laddas upp inför hösten. Det är dags för mig att ta en välbehövlig semester. Jag kommer komma tillbaka i mitten av augusti och packar och skickar alla inkomna ordrar den 18/8. Fram tills dess bjuder jag på frakten som kompensation för den något längre leveranstiden!

Svalkande med bärfyllda isbitar

Frysa bär, göra isbitar, DIY

Det är hett just nu och solen steker som bara den. För att klara av sommarvärmen krävs att vätskebalansen hålls under kontroll. Lite roligare blir drycken med fina iskuber. Här har jag fryst in hallon, blåbär och färsk mynta i iskuberna vilket ger både smak och fin färg till det annars rätt så trista vattnet. Ett enkelt tips i sommarvärmen!

Brickorna och underläggen med klöver hittar du här.

Glad midsommar

Jordgubbar

Önskar er alla en riktigt fin midsommar och en härlig långhelg. Ta hand om er och njut! Själv åker jag ut i skärgården och hoppas på en liten gnutta sol (även om prognosen inte ser så hoppfull ut). Jordgubbar ska jag iallafall äta, i massor, oavsett väder och vind!

Somrig känsla för väggen

Tavlor sommar

Mer sommar än såhär kan det väl knappast bli? Midsommar närmar sig och snart står smultronplantorna i full blom. Om några veckor trär iallafall jag små röda söta bär på gräsiga strån. Precis som när jag var liten. Motivet på Kerstin Frykstrands månadstavla för juni månad ser ut som hämtat från självaste midsommarafton. Sju sorters blommor ska plockas och läggas under kudden för att sedan kunna drömma sött. Skolplansch i nytryck med somriga Smultron och favorit-loppisträet Teak i äppelform passar också in på temat.
Alla tavlor kommer ifrån Little Smultron.

Förberedande fotografering

Fotografering av brickor

Snart är det midsommar och det går med en rasande fart. Juni har hittills vart fantastiskt och arbetet med både Johanna.B och Little Smultron rullar på som bara den. Nu är det dags att förbereda för nästa ”skyltning” och jag kan redan nu avslöja att det är era favoritbrickor som den här gången kommer stå i fokus. Klöver för hela slanten!

Missa inte erbjudandet på Fialoppans fina illustrationer, gäller t.o.m. 23/6. Du hittar dom här!

Det växer och gror

BalkongodlingDet växer så det nästan knakar på balkongen. Solrosorna går nog snart i blom och Chilin får vi vilken dag som helst se några första tappra frukter på. Jordgubbarna växer också dom som bara den och jag hoppas det kommer röda saftiga goda bär snart som vi kan njuta av.

#balkongodling

Odla på balkongen

För första gången någonsin har jag kört igång rejält med odling på min lilla balkong. I år är det inte bara Pelargoner som ska trängas om utrymmet. För några veckor sedan beställde jag ett ihopsatt paket med lämpliga grönsaker och örter från Klostra Handelsträdgård (en suverän webbutik som levererar plantorna till närmsta postombud). Nu har de kommit, fått vänja sig vid utomhusklimatet (förvarat allt på brickor och burit in på nätterna och ut på dagarna), försökt skydda från för mycket sol och för mycket vind.

En del har tagit riktigt med fart och planterats ut på sina slutgiltiga platser. Några andra små växter får vara kvar i sina småkrukor en stund till. Jag ser det här lite som ett experiment. Någonting helt nytt för mig. I slutet av sommaren utlovar jag en summering och en rapport av min odling. Följ odlingen på Instagram, du hittar mig under namnet @johannabse. Det här har jag att ta hand om på balkongen:

 • Romansallad
 • Ruccola
 • Två olika sorters tomater
 • Gurka
 • Basilika
 • Dill
 • Gräslök
 • Paprika
 • Chili
 • Sockerärter
 • Jordgubbar

NYHET! Grytunderlägg i kork

NYHET! Grytunderlägg med klöver

Nu är dom äntligen här! Jag har väntat i flera veckor på att få släppa ut dom i världen och visa upp dom för er. De nya grytunderläggen i naturmaterialet kork finns med klövertryck i svart och vitt. Företaget i Portugal som hjälpt mig producera dessa värnar om miljön och arbetar aktivt med att bevara den annars hotade korkskogen – det är jag stolt över. De nya underläggen hittar du här!

DIY – Klä en tändsticksask med klöver

DIY / Pyssel - klä tändsticksask med klöver

Känner du dig lite pysselsugen? Jag har knåpat ihop ett klöverfyllt pysslande här åt dig. Gör om dina tändsticksaskar till någonting lite finare och mer dekorativt. Här hittar du två A4-ark att ladda ner (helt gratis såklart) med alla de klassiska klöver-brick-färgerna. Svart, grön, gul, orange, turkos och ljusrosa. Passar både till små och stora askar. Ladda ner, skriv ut, klipp ut, klistra fast. Ladda ner bladen gör du här. Lycka till!

Förbereder för sommarsäsongen med solrosor

Plantera och så solrosor

Det är mycket fokus på blommor, balkong och plantering här hemma just nu. För lite drygt en och en halv vecka sedan såddes det små solrosor och det växer så det knakar. Jag tittar med spänning på de små plantorna som växer runt en centimeter om dagen och redan växt ur sitt lilla bo. Imorgon är dom redo för en första omplantering och sen väntar vi bara på lite varmare grader så att de kan få flytta ut.

PS. Apropå växter och odling, missa inte de nya fina skolplanscherna i min lilla shop Little Smultron!

Klassiska gamla skolplanscher

Skolplanscher och skoltavlor i nytryck.

Igår fotade jag ett gäng nya produkter för Little Smultron. Några av de första produkterna jag köpte in till Johanna.B när det begav sig var ett gäng gamla klassiska skolplanscher i nytryck. Då köpte jag in två av mina favoriter, Smultron och Vitsippa. Dom båda blev mer poppis än jag hade räknat med och nu har jag tagit in och fotat de nya motiven Blåsippa, Äppelträd och Gullviva (fler av mina svenska sommarfavoriter). Vill du kika närmre på dom så hittar du dom här!

Välkommen till Little Smultron!

Välkommen till Little Smultron

Nu kan jag äntligen välkomna er alla till Little Smultron, min nya webbutik fylld med färg och glädjande känslor (särskilt en invigningsdag som denna). Efter flera veckors slit och en natt med pirr i magen känns det helt fantastiskt att vi äntligen gått live. Så, en än gång, Välkommen till Little Smultron!

Johannab.se kommer finnas kvar under en lång härlig tid framöver. Den enda skillnaden är att du nu här bara hittar produkter under mitt egen varumärke Johanna.B.

Månadsbyte

Nu har vi gått in i april och det är hög tid för mig att lägga in en liten påminnelse. Vid månadsskifte är det nämligen hög tid att byta motiv bland Kerstin Frykstrands månadstavlor. Mars ska bort och ge plats åt april med sitt solsken, sin mjuka Videung och sina så smått blommande småblommor.

Månadstavlorna är illustrerade av Kerstin Frykstrand som var aktiv illustratör och konstnär på 1930-talet och framåt. Hon har lyckats fånga alla årets tolv månader på varsin tavla där varje månad illustrerats med ett typiskt motiv och en passande känsla. Tavlorna är fina att ha uppe året om, med till exempel barnets födelsemånad, eller så byter man motiv allt eftersom året går – en mysig tradition vid varje månadsskifte (för den som kommer ihåg!).

Den aktuella tavlan för april hittar du här.