Frågan är: kommer den överleva?

blomma

Nu närmar sig påsken och det betyder att jag sitter på ett tåg som rullar uppåt och hemmåt mot familjen. Härligt ska det bli och jag vet att mamma längtar!

Jag är lite orolig för min blomma bara, är ganska orolig för hur den kommer må när jag kommer tillbaka.. Är det någon som har några bra vattna-blommor-när-man-åker-hemifrån-tips att dela med sig av som jag kan dra nytta av nästa gång jag far?

6 reaktion på “Frågan är: kommer den överleva?

  1. Åhh, tyvärr inte – trots att jag är utbildad florist. Men just till denn växten finns nog inga genvägar, för det är väl en myrten? Och dem behöver ju vatten ofta, och lite varje gång… jobbigt! hoppas den överlever 🙂

  2. Jag har ett tips: Ta en bit garn och blöt ner den. Stick ned ena änden i blomjorden och den andra i en behållare med vatten. Avsluta med att vattna blomman. Nu kommer växten suga åt sig den mängd vatten den vill ha under tiden du är borta. Lycka till och trevlig påsk!

  3. Jag är absolut ingen expert, snarare tvärtom, men jag har haft en myrten hela vintern i mitt växthus och den är snyggare än någonsin. Det har varit ganska kallt och den har inte fått mycket vatten alls. Så kanske att ställa ut den kan vara en idé.

  4. Ibland när vi åker bort och jag har en blomma som jag är rädd om, så häller jag vatten i diskhon och sätter i proppen. Sedan placerar jag blomman där och hon får dricka när hon vill. Vet inte om det funkar på alla blommar dock.

    Glad Påsk!
    Annette

  5. Jag har blommor som lättt övelever ett par veckor utan vatten, men ett tips är att flytta dem från fönstren om dom står där, till en bit in i rummet i stället. Finns det ingen snäll granne som kan hjälpa till att vårda din fina blomma?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *