Dixie Cups om och om igen

Den klassiska lilla plastmuggen från 70-talet har verkligen gått och blivit klassisk. Numera finns den inte bara i plast utan i alla möjliga utföranden. Designers världen över verkar ha fått upp ögonen för muggens enkla design och ser hela tiden nya möjligheter.

Först ut verkar Maxim Velcovsky ha vart. Redan år 2000 tillverkade han koppen ”Pure Cup” för Qubus Design då han inspirerades av det minimalistiska i muggen och det faktum att den är så skör att den ibland kan liknas med porslin. Han fascinerades också av att det så lätt gick att skapa uppmärksamhet kring en produkt som används och slängs dagligen genom att skapa den i ett nytt material.

Pure Cup av Maxim Velcovsky för Qubus Design

Pure Cup av Maxim Velcovsky

Velcovsky har efter det fortsatt influerats av den gamla plastmuggen. Fem år senare kom utvecklingen, denna gång i glas och i ett annorlunda utförande för vin. För att produktionen skulle ligga så långt ifrån originalets massproduktion som möjligt handtillverkades alla exemplar vilket gör att den ena inte behöver vara helt lik den andra.

Fast Cup av Maxim Velcovsky för Qubus Design

Fast Cup av Maxim Velcovsky

Sommelier av Maxim Velcovsky för Qubus Design

Sommelier av Maxim Velcovsky

2006 kom ännu en man och ännu en mugg in i bilden. Holländska Rob Brandt designade då den kanske mest sedda varianten, den ihopskrynklade muggen i porslin.

Crinkle Cup av Rob Brandt

Crinkle Cup av Rob Brandt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *