Inflyttningspresent

Av moster Camilla fick jag en inflyttningspresent. Sex dricksglas i modell Kartio från Iittala. Två klara, två rökgrå och två turkosa. Dom passar alldeles utmärkt i min kökshylla och dom passar alldeles utmärkt till mina studentmåltider och dom passar alldeles utmärkt till mina Essence-vinglas jag samlat på mig de senaste åren. Vågar nog säga att Iittala är favoriten när det kommer till glas och porslin. Tack moster, du får komma ner och hälsa på snart så får jag bjuda dig på någonting gott att dricka!

Kartio-serien från Iittala är formgiven av den finländska designern Kay Franck (1911-1989) 1958 och finns i flera olika färger och två olika storlekar. I serien ingår även en karaff i samma färger.

7 reaktion på “Inflyttningspresent

 1. Hans Wiklund gav den fem av fem möjliga annars har jag inte hört något om den.
  Handlingen verkar vara rätt spännande..

  SÅ se den, det ska jag göra.

  Ha en fin dag du också 🙂

 2. Sag din kommentar om liljorna, visst ar dom vackra 🙂 tankte bara saga att dom luktade faktiskt ingenting och dom haller sig jattelange. Vet inte om det beror pa att det ar plantliljor eller inte men vackra och lukfria var dom iallafall.. utifall du skulle vilja testa.

  ha en bra dag!
  Angelica

 3. Jo, GPs inredningsbilaga/reportage finns på nätet, och de brukar ha väldigt många bilder. Me like!

  De där glasen är härliga! Grämer mig över att jag inte köpte dem en gång när jag var på Fabriksbutiken, då hade de ett trepack i färgerna olivgrön, rökgrå och i en gråaktig färg för 99:- Jag skulle ju ha köpt!!

 4. jag älskar också iittala. Har deras bonbonjärer i flera färger. Lite kuriosa är att den röda skålen misslyckas de ofta med färgen på och i just den röda använder de riktigt guld i färgblandningen =0)

  Kram Linn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *