Betongen vinner hos Forsberg Form

Johan Forsberg driver och skapar för Forsberg Form. I hans design ligger betongen i fokus och tanken är att utnyttja materialet till max och skapa någonting oväntat och spännande, någonting som inte förväntas av materialet. Varaktig design tycker jag man kan kalla detta. Helt rätt i nutidens långsiktliga miljöbevarande trend.

Blev häromdagen varse att Johan släppt nya produkter och kanske känner många igen det gigantiska golvuret som nu fått en mindre kompis. En webshop har också startats vilket gör att produkterna blir mer lättillgängliga. Kika in vet ja! Slår vad om att vi kommer få se Johans produkter i en rad inredninssammanhang framöver.

Jag tog mig friheten att fråga Johan lite om betongen och om hur han jobbar. Han berättar att idéerna ofta kan komma flera år innan en tillverkning och att han då testar idéerna över tiden. Fungerar dom och känns lika bra efter några år vet han att det är en form som kommer hålla. Att kolla trender och att göra trendriktiga produkter är inget som eftersträvas, han eftersträvar snarare att hålla sig ifrån trender just för att kunna skapa långlivade produkter.

Betongens recept ser olika ut för varje produkt och likaså ytbehandlingen som anpassas för att få fram det bästa uttrycket hos den enskilda produkten. Men en sak har materialet till produkterna gemensamt, i varje betongblandning finns sand som pumpas upp från Öresunds botten. Kanske är det det som är hans hemlighet!

Tack till Johan Forsberg.

Bilder i kollage: Pressbilder från Forsberg Form

3 reaktion på “Betongen vinner hos Forsberg Form

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *