Minnen från dåtid

Vardagsrummet börjar bli ordentligt. Förvaringen är klar. Dekorationerna inte.

Ovanför det nyinköpta skåpet är tanken att sätta upp en massa gamla kort och då tillverka en tavelvägg. Vi har suttit och gått igenom en hel drös gamla vackra fotografier. Det kommer bli en salig blandning. Hittade några helt fantastiska bilder som vi någon gång har fått från min farfar. Det är bland annat bilder på min farmor när hon var liten tillsammans med sin mamma. Ett annat föreställde hela min farfars syskonskara uppställd i längdordning på en trapp.

Jag förundras över hur otroligt vackra gamla fotografier är. Inte bara för att dom är svart/vita men för att det är en sådan känsla i bilderna. Det syns i bilden och på personerna i bilden att en fotografering inte bara va en fotografering, det va någonting speciellt. Nu knäpper man bilder för jämnan och på allt möjligt ovesäntligt.

Men självklart ska även mina föräldrar som små finnas med bland bilderna. I fotona från den tiden är det färgerna som är så fantastiska. De gula tonerna som lägger sig över hela bilden och inte alls stämmer överens med verkligheten. Självklart ska min generation också få lite plats. Det kommer nog bli en och annan bild från vår senaste resa till Thailand. Min personliga favorit är från när jag var liten och finklädd blev släpad till en fotograf tillsammans med min då ännu mindre lillebror i sjömanskostym. Otroligt gulligt.

Den franska fotografen Gaelle Le Boulicaut har tagit denna bild på en helt utfreakad men härlig tavelvägg som kan fungera som inspiration.

Tavelvägg

Andra bloggar om: , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *