Vad tycker Sköna Hem?

Skrev tidigare om dyra kontra billiga saker på bloggar och i tidningar. Claes Blom, chefredaktör på Sköna Hem har vart snäll och skrivit några rader hit till bloggen om hur han ser på frågan:

Några läsare har hört av sig och uttryckt att de tycker ”det är för mycket dyra saker i Sköna hem”.
Jag hävdar bestämt att det inte alls är ”för mycket” dyra saker i Sköna hem.
Vi resonerar så här:
I varje nummer ser vi till att det alltid finns alternativ för den som vill få köp-inspiration från t ex Ikea, Mio och andra som håller budgetprofil. Men vi väljer också ofta att visa möbler och inredningsföremål som ligger i en klart hög priskategori.
Detta för att vi tycker att tidningen blir mer intressant om hela spannet finns representerat – från det som passar studentplånboken till exklusivt och lyxigt.
Vad som är prisvärt/dyrt/billigt är ju alltid en subjektiv bedömning från person till person, som kan variera vid olika tillfällen. Somliga tycker att en gammal, fin sällsynt tallrik är värd en halv månadslön. Andra skulle inte ens ge en tia för samma tallrik.
Riktigt dyra designmöbler, som de allra flesta läsare aldrig skulle anse sig ha råd med, kan ändå vara intressanta att se. Som inspiration till egna inredningsidéer, och för att man vill hålla sig informerad, och veta åt vilket håll trendvindarna blåser.
Jag tror att det blir tydligt om man jämför med en resetidning: Skulle man bara vilja läsa om de vanligaste charterresmålen och Ryanair-destinationerna, och aldrig om exotiska, exklusiva drömresmål ?
Jag tror inte det. Blandat är bäst tycker jag.
Och, som tur är gör också de allra flesta av våra läsare det.

/Claes Blom, chefredaktör Sköna Hem

2 reaktion på “Vad tycker Sköna Hem?

  1. Jo det är såklart sant så som han skriver. Men framförallt så ser jag alla inredningstidningar som inspirationskällor, med tips och ideér. Det finns många liknande budgetvarianter eller så kanske man kan ordna något liknande själv (hammare, spik eller målarfärg) Sen är det klart att jag kan bli besviken om en favoritsak i tidningen kostar massor. Meeen man kan inte få allt=)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *