Välkommen kurbits

Fastnade framför tv:n igårkväll och blev bestulen på en halvtimmas sömn. Har aldrig tidigare sett modeprogrammet Velvet men det visade sig vara riktigt bra. Programmet jag såg igår handlade bland annt om den svenska modeskaparen Åsa Westlund som är grundare till märket ”There Goes The Neighborhood”.

Åsa är född och uppväxt i Dalarna och det är traditionerna i Dalarna hon vill bevara med hjälp av sin design. Hon arbetar bland annt på träskor i ny tappning. Hon hade själv länge velat ha ett par med hög klack och undrade varför ingen redan gjort det innan hon tillslut beslöt sig för att ge sig på det själv. Hennes träskor är handgjorda i läder och trä och de vackra kurbitsmönstrena, som är typiskt för Dalarna, är självklart också handmålade.

Lonon Midi

Har aldrig själv ägt ett par träskor men minns att det brukade stå ett par ute vid vår stuga i skärgården som jag brukade springa runt i. Vad jag minns är att det alltid slutade med blodiga fötter av någon anledning. Det krävs nog en och annan träning för att inte snubbla runt, det gäller nog dock ännu mer för Åsa Westlund’s variant som inte ser allt för lätt ut att gå i, men fina är dom.

Lonon Midi

7 reaktion på “Välkommen kurbits

 1. jaa jag älskar våfflor jag med. tyvär fick jag inga igår. ja bara fett sa jossan men får hålla tummarna att det fukar bara …
  snygga skor. sånna skulle jag lätt vilja ha. när jag va liten gick jag runt i riktiga träskor med kurbitsmåling. och så stod det mitt namn på:D
  Lycka till på jobbet idag.

 2. Tack så mycket. Kom precis hem nu från första dagen, är grymt slut i huvudet. Mer information går knappast att proppa in. Hur går det för dig på nya jobbet?

  Tror det får kanske får bli ett par hederliga träskor till sommaren. Då blir nog Love glad! 🙂

 3. Det vet jag väl att du gör! Ska nog köpa mig ett par att ha på landet i sommar. Du vet säkert vart man kan köpa ett par fina!

 4. Hej
  Var kan man köpa dessa träskor skulle väldigt gärna ha ett par till sommaren
  Mvh Elisabet

 5. Hej,
  Jag gillar väldigt mycket om träskor. Var jag kommer från hade jag chans att ha på mig träskor varjedag och de är så billiga med hög kvalitet.
  Jag tänker att öppna en butik samt hemsida att importera och sälja. Vad tycker ni? Tycker ni att prova träskor med snäckskal inlägging eller handmålat från Vietnam?
  Ni är så snälla att hörs av sig.
  Mvh
  Kim

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *