Små frukostfrallor

Ingredienser (till ca 20-25st)
25g jäst
5dl fingerljummet vatten
1dl mjölk
2tsk salt
1msk honung
13dl vetemjöl (gärna Vetemjöl Special. Det går också bra att byta ut en del av mjölet till fullkornsmjöl)

Såhär gör du

  1. Börja med att smula ner jästen i en bunke.
  2. Blanda mjölk och vatten till en fingervarm vätska och häll över jästen. Rör om tills jästen löst sig.
  3. Häll i honung och salt.
  4. Rör ner mjölet (spara ca 1dl till att hälla över degen och strö ut på bordet senare). Degen ska inte knådas och ska vara lite lös när mjölet är tillsatt.
  5. Nu är det dags för degen att jäsa. Strö över lite mjöl och lägg över en bakduk. Låt sedan degen stå och jäsa 1 – 1,5 timme.
  6. Strö lite mjöl på bakbordet och häll ut degen när den jäst färdigt. Platta till degen med händerna och gör en kvadratisk platta på ca 30x40cm. Degen ska inte knådas så va lite försiktig.
  7. Skär remsor av degen och dela sen dessa till små rutor. Vill man ha runda frallor går det bra att runda till rutorna lite men de ska fortfarande vara platta. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda på 225° i 8-10 minuter (tills de fått lite svag färg). Låt bröden svalna på galler. När bröden svalnat går de jättebra att frysa in.


2 reaktion på “Små frukostfrallor

  1. det där ser riktigt trevligt ut.. få saker är så bra som nybakade frallor på morgonen 🙂 (och framför allt doften av dem!)

    kram /Iris

Lämna ett svar till Frida Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *