En dag på tryckeriet

illustrationer

Dagen då illustrationerna fick liv började på ett tåg mot Västerås och en rundvandring på det gigantiska tryckeriet. En helt makalös ny värld öppnade sig och här sprutades allt från häftade tidningar, vikta foldrar och stora affischer ut i ett rasande tempo. Lät mycket gjorde det också när det rasslade till i maskineriet men det verkade inte tryckerigubbarna bry sig särskilt mycket om. Men vilket hantverk det är! Jag blev helt fascinerad av det enorma arbete som läggs ner på varenda liten detalj och den kärlek och engagemang som visade sig!

Där stod vi inte bara en, utan många timmar, för att få fram den perfekta färgen. Gul, grön och sist men absolut inte minst svart. Den klargröna färgen visade sig vara en riktig bråkstake men efter många många många försök kom den ut, den perfekta gröna färgen. Man kan inte annat än bli glad när man ser den, faktiskt, det är sant!

Efter den långa dagen på tryckeriet med Pantone-kartan i högsta hugg och några dagars pirrigt väntande på leveransen kan jag nu stolt titta upp på min vägg och se den hängande där. Från en skiss, en idé, till ett original. Från en tryckplåt till en kärlekfull tavla på min vägg. Är jag lyckligast på jorden?!

illustrationer_gron

Bilder: Johanna Billingskog

6 reaktion på “En dag på tryckeriet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *