Sy hundsäng

I helgen fick Rufus en ny hundsäng. Jag har en lättsydd egenkomponerad variant som han har gillat och fått sova på sedan han växte ur sin första valpsäng. Sängen är egentligen konstruerad som ett stort örngott med plats för två kuddar bredvid varandra och är enkel att rengöra och tvätta. Jag har köpt billiga lite högre mysiga kuddar på Ikea. För att få ett hum om storleken på sängen så är Rufus ca. 45cm hög och väger ca. 15kg. Jag skulle säga att den passar till alla hundar i hans storlek och mindre.

Såhär gör jag:

  1. Klipp ut bitarna som bilden nedan visar (totalt 3 delar). Ovansidan består av ett stycke och undersidan av två.
  2. Sicksacka alla delar runt om.
  3. Fålla båda bakstyckena (vik ned kanten och sy en raksöm) enligt bilden.
  4. Den större av de två bakstyckena brukar jag vika ner och sy en gång till för att få en stadigare kant. Vik ca 3-4 cm (se bild nummer 2 ovan).
  5. Sen är det dags att sy ihop ovansidan och undersidestyckena. Lägg räta mot räta och börja med att sy ihop på kortsidorna. Se till så att delarna för undersidan hamnar med de fållade sömmarna i mitten, mot varandra, och att det är de sicksackade ändarna som sys ihop.
  6. Sy ihop långsidorna. Var noga med att ha den dubbelvikta förstärkta änden underst och den enkelfållade delen överst.
  7. Vänd sängen ut och in så att du har rätsidan på tyget utåt.
  8. Nu är sängen klar och redo att fyllas med två vanliga huvudkuddar.

    Lycka till!

Det här är den tredje sängen jag syr i den här modellen. Tidigare har jag även gjort en variant med en kant runt. För att göra det minskar du alla yttermått något och klipper en lång remsa ca. 10cm hög och syr fast mellan under- och överdelen. Du kan se hur det ser ut här: Rufus nya hundbädd.

 

En reaktion på “Sy hundsäng

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *