Grönskande platser #1

Här ovan ser ni vårt kök. En del av det iaf. Här går det snart att öppna en stor dörr och komma ut på en balkong.

Möte efter möte. Nu är det beslutat och föreningen är ense. Ett bygglov ska snart skickas iväg. Det har funnits en hel del oenigheter om placeringen av dessa balkonger. Några vill ha den i ett sovrum och några i köket. Själv har jag alltid vart för köket. Köket är en gemensam plats vilket gör att alla får tillgång till uteplatsen. Ett sovrum är det alltid någon som ”äger”. Och tänk att kunna sitta är på somrarna och äta middag och känna vinden komma in genom dörren. Ett annt plus för hela lägenheten är att den kommer kännas mycket större.

Det är en väldigt intressant process, flera olika balkongbyggarföretag har vart här och tittat och lämnat olika förslag på både placering, utseende och storlek. Eftersom huset är gammalt är det en konst att få balkongerna att passa in. Här kommer högre instanser in och måste godkänna planerna, man får inte bygga hursomhelst.

Fönstret och den blivande balkongen vetter ut mot en innergård. Denna innergård är inte av det finaste slaget och därför är det en extra kul utmaning att få balkongen till den mysiga oas man vill ha den. Storleken är ännu inte helt fastställd men klart är att det inte kommer bli någon jättebalkong. Ett litet bord och två stolar kanske kan få plats och några fina krukor med vackra blommor. Det ska jag spana på i veckan och jag ser fram emot att få fler besked om framtidsplanerna.

10 reaktion på “Grönskande platser #1

 1. Villket kök! Är lite avis på ert vackra trägolv. Måste kännas härligt att snart få en balkong. Det är något jag inte skulle kunna leva utan, då vi tidigare bodde i lägenhet! Nu har vi både trädgård och innergård, skönt att kunna öppna upp och släppa in både luft och ljus!

 2. Tack för titten hos mig!

  Ska kolla in din utmaning…Utmaningar och teman är alltid roliga

  Kram Annica

 3. Hejsan, Tack för titten inne hos mig. Jag hänger på och fortsätter skriva lite grönt denna vecka! Håller på med ganska stora projekt i trädgården så det passar bra.

  Jag såg att du har en butik också – ska kolla in den senare ikväll…. Jag håller också på och öppnar butik!

  Fredrika

 4. Hej,
  Så kul med ett ute-tema och härligt för er med en framtida balkong att sitta och njuta på. Tack för titten på min blogg och din uppmuntrande och positiva kommentar. Jag tittar gärna in igen och hälsar dig välkommen tillbaks.
  Ha en skön vecka.
  Kram/Marita

 5. Vilket underbart kök du har då, skitmysigt!! Ja, mer inspiration om uteliv och trädgård kommer var och varannan dag från mej nu framöver!!! Ha en fortsatt bra vecka, vi syns nog igen ; ) Mari.

 6. Pingback: Projekt: Balkong | Johanna.B

 7. Pingback: I jakt på nytt matbord | Johanna.B

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *